Hoe vaak moet je exfoliëren?

Wat is exfoliëren?
Exfoliëren is het proces waarbij dode huidcellen van de buitenste huidlaag worden verwijderd met behulp van chemische en/of chemische producten. Door te exfoliëren worden de dode huidcellen van de buitenste huidlaag verwijderd, wat resulteert in een helderdere en frissere huid. Regelmatig exfoliëren is belangrijk en vermindert acne, fijne lijntjes en rimpels, reinigt je poriën en houdt je huid ontvankelijk en klaar voor de voedingsproducten.  
Wat zijn de verschillende soorten exfoliëren?
Er zijn twee manieren om te exfoliëren; Fysiek en chemisch. Fysiek exfoliëren is in principe hetzelfde als scrubben waarbij je de dode huid wegschrobt met producten die kleine korrels, borstels of ander gereedschap bevatten.
Chemisch exfoliëren wordt gedaan met producten die zuren bevatten zoals glycolzuur en salicylzuur. lichte Chemische Exfoliatie kan thuis worden gedaan met behulp van producten thuis en de intensievere behandelingen zijn door huidtherapeut in de vorm van chemische peeling.  
Welke exfoliatie is het beste voor mijn huid?
fysieke exfoliatie is goed voor mensen met een niet-gevoelige huid, omdat de korrels irritatie kunnen veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid of mensen met actieve acne. Chemische exfoliatoren zijn geschikt voor alle huidtypes, vooral die met een gevoelige huid. Chemische exfoliaties werken met diepere huidlagen en zullen dus meer zichtbare resultaten hebben bij het verminderen van lijntjes en rimpels.
Hoe vaak moet je exfoliëren?
Twee keer per week is een goed begin om te exfoliëren. Na een tijdje kunt u vaker exfoliëren als uw huid geen tekenen van irritatie vertoont, maar dit mag geen deel uitmaken van uw dagelijkse routine. Stop met exfoliëren als u tekenen van irritatie ziet, zoals roodheid of ontsteking.
Supreme Polishing Treatment is een geweldig product dat chemische en fysieke exfoliatie combineert en bovendien voorziet het je huid van de belangrijkste ingrediënten om je huid te voeden en te hydrateren. als je op zoek bent naar een intensere en alleen chemische exfoliatie, dan is Mesoestetic Glycolzuur de perfecte wekelijkse exfoliator voor je routine.

Nieuwer bericht